Tuesday, September 27, 2005

Hemma från Santa Cruz

1) Här står familjen framför katedralen i Santa Cruz
2) Lillan leker i trädgården på hotellet (pyttesmå mango att sortera, en sköldpadda!!!)
3) En av de underliga men vackra kyrkorna i missionsstationerna, här är vi i Concepción (där det samtidigt hölls en cykeltävling i tretti graders värme)
4) Min kollega Milton med Nomi framför poolen i Santa Cruz

Här kommer lite bilder från vår resa till Santa Cruz! Den flitige tar genast fram kartan och ser att vi befunnit oss i den östra delen av Bolivia, ca en timmas flygtur ner på låglandet. Det är inte regnskog, utan snarare savann-artat, varmt som tusan och fuktigt. Mycket av den skog som funnits har avverkats för jordbruk och boskap. Detta har å andra sidan gjort att Santa Cruz är den rikaste staden i landet, med mest industri och bäst ekonomi. Det är en stor skillnad mot Peru där allt precis allt är koncentrerat till Lima! Santa Cruz är kanske inte modernare än La Paz men har mer uteliv, bättre restauranger, etc. Här finns också många av de grupper av ursprungsfolk som vi jobbar med. Flera av de större grupperna har organiserat sig väl och har klarat en del viktiga strider med multinationella företag som utvinner naturgas, skog etc. ur markerna här. Jordfrågan är viktig och kommer att bli en stor stötesten i den kommande konstitutionsdebatten.

En del av mina samarbetspartner är mycket organiserade och jobbar väldigt professionellt, medan andra mest består av ett gäng mycket engagerade aktivister. Just nu måste vi dessutom vara försiktiga med vad vi stödjer eftersom de politiska partierna gärna allierar sig med folkrörelser (med hjälp av kampanjpengar såklart).

Annars hade vi det väldigt trevligt, gick ut och åt på kvällarna och Nomi skötte sig utmärkt, hon blev en liten nattuggla och somnade oftast i vagnen på restaurangen. Fast på slutet blev hon lite sjuk och längtade nog hem till Lorenza... Nu är vi tillbaka i svala La Paz, ganska skönt faktiskt!!! Nu ska vi snart börja förbereda födelsedagskalas!!!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home